Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Προσβολή της Κίου από Κιώτες!


του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη

Την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι, όσο και να μας πονάει, με έμαθαν να γράφω, να υποστηρίζω και να υπηρετώ, ακόμη και με προσωπικές και επαγγελματικές θυσίες, οι μεγάλοι δάσκαλοί μου στη δημοσιογραφία. Και αυτό κάνω και γι’ αυτό αγωνίζομαι στα 61 (εξήντα ένα) χρόνια της σταδιοδρομίας μου στο λειτούργημα της ενημέρωσης.
Προσπαθώ να βρίσκω και να διακηρύσσω, να βροντοφωνάζω την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη και όταν δεν με συμφέρει. Ακόμη κι όταν είναι εις βάρος μου.
Ενημέρωση, σφαιρική, πολύπλευρη, σχόλια και απόψεις που βασίζονται στην αλήθεια είναι τα δημοσιογραφικά μου πιστεύω και αυτά υπηρετώ, εν γνώσει μου, ότι κάποιες μικρές…λοξοδρομήσεις θα μου έφερναν κάποια μεγάλα οφέλη.
Όχι, αυτά δε με ενδιέφεραν και δε με ενδιαφέρουν.
Τα μόνα μου ενδιαφέροντα είναι η παρουσίαση της αλήθειας απ’ όλες τις πλευρές και ο συνεχής αγώνας για την ελευθεροτυπία, την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Αλλά ας έλθουμε στο θέμα μας.
Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι εκλεγμένοι λειτουργοί του «Καλλικρατικού» δημιουργήματος του κ. Ραγκούση, θεώρησαν σκόπιμα να υποστείλουν από την πλατεία της Νέας Κίου την ιστορική μικρασιατική προσφυγική σημαία της Κίου με σύμβολο την «Αργώ» και στη θέση της, στον ιστό της, να υψώσουν την επίσης ιστορική σημαία του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με γράμματα μάλιστα… λατινικά, προφανώς για την ενημέρωση των τουριστών!
Ήταν ένα λάθος, μια γκάφα που προκάλεσε σάλο και έντονες διαμαρτυρίες.
Οι τοπικοί παράγοντες και οι Κιώτες έσπευσαν να φτιάξουν νέα σημαία και να την υψώσουν στον ιστό της, χωρίς να υποστείλουν στη σημαία του Δήμου Άργους – Μυκηνών, στον οποίο άλλωστε έχει ενταχθεί η Νέα Κίος με το νόμο Ραγκούση.
Παράλληλα, οι «γκαφατζήδες» αναγνώρισαν εμμέσως το λάθος τους και πήραν απόφαση για την εκ νέου ανύψωση της σημαίας με την «Αργώ», η οποία στο μεταξύ είχε ανυψωθεί από τους Κιώτες.
Και το θέμα φάνηκε πως τελείωσε εκεί.
Αμ δε…
Είχαμε συνέχεια από ανεγκέφαλους, νεαρούς κατά πάσα πιθανότητα, Κιώτες, οι οποίοι θεώρησαν σκόπιμο να πάρουν πίσω… το αίμα της Νέας Κίου, να εκδικηθούν.
Κατέβασαν λοιπόν τη σημαία του Δήμου, κόβοντας τα σχοινιά της και την εξαφάνισαν.
Το ίδιο βράδυ κατέστρεψαν από τους καινούργιους κάδους απορριμμάτων, τις επιγραφές «ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ»!
Αίσχος και πρόκληση είπαμε τότε, επικρίναμε τους δράστες και η δημοτική αρχή ύψωσε νέα σημαία, την οποία όμως οι γνωστοί – άγνωστοι ανεγκέφαλοι νεαροί που γυρίζουν σε πλατείες και δρόμους μέχρι τα ξημερώματα, έκαψαν. Ναι, έκαψαν τη σημαία – σύμβολο του Δήμου Άργους – Μυκηνών στον ιστό της!!
Πρόκειται για ενέργεια που δεν τιμά το πολιτιστικό επίπεδο της Νέας Κίου.
Πρόκειται για προσβολή της Νέας Κίου από τους ίδιους τους Κιώτες, από νεαρά άτομα που ξεφεύγουν από τον έλεγχο των γονιών τους, τα οποία σημειωτέον σπάζουν και ρημάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, όπως π.χ. τους πανάκριβους φανοστάτες της κεντρικής πλατείας, τα τραπεζοκαθίσματα των καφενείων των βιοπαλαιστών – επαγγελματιών και άλλα.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Σαν Κιώτης ντρέπομαι…
Σαν Κιώτης ζητώ συγγνώμη για την προσβολή της σημαίας  του αρχαίου και ιστορικού Άργους, η οποία δεν μας φταίει σε τίποτα.
Εκείνοι που φταίνε είναι ο κ. Ραγκούσης και ο ασυνάρτητος «Καλλικράτης» του.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
(παλαίμαχος)

            gtsiounis@yahoo.gr
            gtsıoun@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου