Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

ΕΙΣΗΓΗΣΗ για το Τοπικό Συμβούλιο (11/5/2011)


      Η εισήγηση που ακολουθεί δόθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011, από τον Πρόεδρο Αθανάσιο Βάνα στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Κίου για να ψηφιστεί και να υπογραφεί από αυτά.  

 ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θέμα : Περί αξιοποίησης – χρησιμοποίησης του σήματος
του τέως Δήμου Νέας Κίου

Όπως γνωρίζετε από την πλατεία της Νέας Κίου αντικαταστάθηκε σημαία η οποία ανέγραφε ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ και  απεικόνιζε  την  «Αργώ» .
Ο Δήμος Νέας Κίου με τον Ν.3852/2010 «Καλλικράτης» δεν υπάρχει. Έτσι φυσιολογικά η δημοτική αρχή τοποθέτησε τη σημαία με το νέο σήμα το οποίο έχει ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο.
Αυτό δε σημαίνει όμως, όπως κάποιοι βιαστικοί είπαν, ότι καταργούμε το μέχρι 31/12/2010 σήμα της Νέας Κίου.
Ήδη με κάποιους συμβούλους είχαμε συζητήσει τον τρόπο αξιοποίησης του σήματος και σχεδιάζαμε την λήψη απόφασης με σκοπό την αξιοποίηση-χρησιμοποίηση του σήματος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και θα εξετάσουμε όλες οι περιπτώσεις και τις προτάσεις που και σήμερα θα ακουστούν.
Θέλω να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι ο νόμος δεν προβλέπει χρήση ιδιαίτερου σήματος για τις δημοτικές και τις τοπικές κοινότητες.
Εμείς όμως, παραβαίνοντας ίσως τα προβλεπόμενα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου μας και το ιδιαίτερα έντονο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο που κουβαλάει το σήμα της «ΑΡΓΩ» για όλους τους Κιώτες προτείνουμε τη χρήση του ιστορικού σήματός μας.
Έτσι προτείνω στο σώμα την λήψη απόφασης για τα εξής :

1)                Καλώς αντικαταστάθηκε η σημαία που έλεγε ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ καθώς αυτός δεν υπάρχει πλέον ως φορέας.
2)              Δε συμφωνούμε με χαρακτηρισμούς και βιαστικές κινήσεις που δεν εξυπηρετούν άλλο παρά την αυτοπροβολή αυτών που τις σχεδιάζουν.
3)              Την χρήση του σήματος της «ΑΡΓΩ» σε όλες τις προσκλήσεις και τα έντυπα που η Δημοτική Κοινότητα υπογράφει – συμμετέχει.
4)              Την ανάρτηση νέου ιστού (τέταρτου) δίπλα στις σημαίες της Ελλάδας, του Δήμου Άργους – Μυκηνών και της Ε.Ε. με τη σημαία της «ΑΡΓΩ» και το λογότυπο που μετά από πρόταση θα εγκρίνουμε σε επόμενο συμβούλιο.
5)               Τη χρησιμοποίηση του σήματος εντός του ιδιαίτερου γραφείου του τοπικού συμβουλίου όπου αυτό καθοριστεί.
6)              Την κατά περίπτωση χρησιμοποίηση του σήματος σε περιπτώσεις που η παρούσα δεν προβλέπει.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΝΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥΤην εισήγηση αυτή υπέγραψαν ως έχει ο Αντιπρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ευάγγελος Μητσάκος και η Τοπική Σύμβουλος Σοφία Σωφρονιάδη ενώ ο Τοπικός Σύμβουλος Αναστάσιος Δούκας ψήφισε και υπέγραψε τα σημεία 3, 4, 5 και 6 .
Ο Τοπικός  Σύμβουλος Νικόλαος Σαρηγιάννης λόγω της αναχώρησής του πριν από το τέλος του Συμβουλίου δεν έχει υπογράψει κανένα σημείο της εισήγησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου