Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Αντίμετρα στην κρίση (Για το Δ.Σ. του «ΑΡΓΩ»)του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. ΤσιούνηΟ περιορισμός των εξόδων, χωρίς ταυτόχρονα και αναγκαστικά να συνεπάγεται και υποβάθμιση της ποιότητας ή της προσφοράς των παρεχόμενων υπηρεσιών, μείωση προσωπικού ή και του χρόνου εργασίας, αποτελεί οπωσδήποτε κάποιο αντίμετρο στην οικονομική κρίση και τρόπον τινά, εργαλείο για την αντιμετώπιση της ύφεσης.
Η δυσκολία έγκειται στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, την επιλογή των δαπανών και την δυνατότητα μείωσης τους, δεδομένου ότι οι περισσότερες απ’ αυτές είναι ανελαστικές και κάθε προσπάθεια περιορισμού τους θα φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δηλαδή, νέα ύφεση, νέα ενίσχυση της οικονομικής κρίσης που μας ταλανίζει.
Το θέμα αυτό που απασχολεί όλο τον επαγγελματικό και επιχειρησιακό κόσμο, είναι φυσικό να απασχολεί και τους επαγγελματίες της Νέας Κίου, οι οποίοι βλέπουν, και αυτοί, τις εργασίες τους να μειώνονται και τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, όπως άλλωστε είναι φυσικό.
Μερικοί απ’ αυτούς, οι ενοικιαστές των καταστημάτων «ΑΡΓΩ» των Δημοτικών καταστημάτων της κεντρικής πλατείας της Νέας Κίου, τα οποία ήδη, κατ’ επιταγήν του νόμου «Καλλικράτης» που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2011, άλλαξαν ιδιοκτήτη και πέρασαν στην «ΑΡΓΩ - Τουριστική – Αναπτυξιακή Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Άργους – Μυκηνών», απευθύνθηκαν στο ΔΣ της εταιρείας για να θέσουν το λογικό αίτημα της μείωσης των μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης, που καταβάλλουν.
Η μείωση των εξόδων αυτής της κατηγορίας των επαγγελματιών της Νέας Κίου, είναι προφανές ότι θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις τους, ενώ ταυτόχρονα, θα διευκολύνει την «ΑΡΓΩ» στην είσπραξη των ενοικίων και γενικώς θα δώσει νέα ζωή στην τοπική αγορά προς όφελος όλων, καταστηματαρχών, Δήμου, πολιτών κλπ.
Να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι :
·       Τα ενοίκια των καταστημάτων της «ΑΡΓΩ» έχουν ορισθεί το 2005, όταν δηλαδή δεν υπήρχε οικονομική κρίση και τώρα, με βαθειά κρίση, είναι υπερτιμημένα, υψηλά.
·       Η αγορά έχει γενικώς «παγώσει» εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν πριν από την κρίση, σε καλές εποχές, και, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις αφέθηκαν να επικρατούν και τώρα, πράγμα που ισχύει και για τα ενοίκια των Δημοτικών καταστημάτων της «ΑΡΓΩ».
·       Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα μείωσης των μισθωμάτων στην «ΑΡΓΩ», πράγμα που έχει γίνει σε πολλές περιπτώσεις ακινήτων γενικώς, και εδώ, στη Νέα Κίο, στην περίπτωση του ΚΕΠ.
·       Τα ποσά που δαπανήθηκαν για την δημιουργία της «ΑΡΓΩ» έχουν αποσβεστεί.
·       Ελπίζουμε και ευχόμαστε λοιπόν, να ικανοποιηθεί το αίτημα των ενοικιαστών των καταστημάτων της «ΑΡΓΩ» για την ανακούφισή τους και γενικότερα, την ανακούφιση της αγοράς της Νέας Κίου, η οποία μαραζώνει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
(παλαίμαχος)

            gtsiounis@yahoo.gr
            gtsıoun@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου