Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ "ΑΡΓΩ"


  ΝΕΑ ΚΙΟΣ   14 / 03 / 2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
¨ΑΡΓΩ¨  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ 
                                                           ΠΡΟΣ:
                                                         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙO
                                                             ¨ΑΡΓΩ¨  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
                                                       ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
                                                     ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
                                                   ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Σχετικά με το αίτημα
ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ


Κύριοι,
αρχικά δεχτείτε τα συγχαρητήρια μας για την εκλογή σας στο Δ.Σ. της εταιρίας καθώς και τις ευχές μας για καλά αποτελέσματα.


Είμαστε απ΄την ίδια μεριά, τα συμφέροντα μας είναι κοινά.
Οι γνώσεις μας πάνω σε θέματα της αγοράς όπως και η εντοπιότητά μας, θα μπορούσαν να είχαν εκτιμηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και να μας έδιναν μια θέση μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο. (Αυτό ως πρόταση για το μέλλον)   
Η οικονομική ανάπτυξη τόσο των επιχειρήσεων μας όσο και της ¨ΑΡΓΩ¨, κινούνται σε αλληλοσυμπληρούμενες τροχιές χωρίς να συγκρούονται σε κανένα σημείο (ανταγωνισμός).
Η ¨ΑΡΓΩ¨ ως τουριστική επιχείρηση έχει όφελος από μια συγκροτημένη αγορά γύρο της και το αντίστροφο.

Η αγορά της Νέας Κίου, δεν είναι ακόμα συγκροτημένη.
Λείπουν επιχειρήσεις που θα την καθιστούσαν μια έστω περιφερειακή αλλά σταθερή αγορά, ενώ οι υπάρχουσες λόγω της οικονομικής ύφεσης αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με κίνδυνο να κλείσουν.

Η πρόκληση είναι μεγάλη, για μια Τουριστική – Αναπτυξιακή Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία.
Η ¨ΑΡΓΩ¨ έχει μέγεθος, ευρωστία, και εταιρική μορφή που την καθιστούν ικανή να ξεπεράσει την κρίση. Το θέμα είναι να στηρίξει και την τοπική αγορά γύρο της ώστε να βγούμε από την κρίση όλοι, για το καλό όλων.

Μειώνοντας τα ενοίκια των καταστημάτων της (κατά 20%), λόγω οικονομικής ύφεσης.
Από τον Μάιο του 2010 έχει δημιουργηθεί ένα περιβάλλον επισφάλειας με πολλαπλούς οικονομικούς κινδύνους για την ¨ΑΡΓΩ¨, αν σκεφτεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις που στεγάζει εκτός από το ενοίκιο τους καταβάλουν και δημοτικά τέλη προς τον Δήμο ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ τον μόνο-μέτοχο της εταιρίας.

Μπορεί να τα μειώσει,
τα καταστήματα έχουν αποσβεστεί και δεν επιβαρύνουν την εταιρία με λειτουργικά έξοδα. 

Πρέπει να τα μειώσει, για τους εξής λόγους.
  • Τα ενοίκια είναι υπερτιμημένα, το ύψος των περισσοτέρων έχει ορισθεί με βάση τις οικονομικές συνθήκες του 2005. Σήμερα οι οικονομικές συνθήκες έχουν επιδεινωθεί κάτι που η εταιρία το έλαβε υπόψη της (και πολύ σωστά έκανε) και την τελευταία μίσθωση την πραγματοποίησε σύμφωνα με αυτές.
  • Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 288 του Αστικού Κώδικα, η οποία είναι αναγκαστικού δικαίου και εφαρμόζεται όταν λόγω ειδικών συνθηκών  μεταβάλλονται οι προϋποθέσεις εκπλήρωσης των συμβατικών παροχών.
«…όταν οι συνθήκες επί των οποίων τα μέρη στήριξαν την συμφωνία τους μεταβλήθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε η εμμονή προς την εκπλήρωση της παροχής να είναι αντίθετη προς την καλή πίστη και τα συναλλακτικά ήθη.» στην διάταξη του άρθρου 288 Α.Κ. στηρίχθηκε αναμφισβήτητα και το Ελληνικό Δημόσιο όταν ζήτησε (Μάιος 2010) την επαναδιαπραγμάτευση των μισθωτικών συμβάσεων φορέων του Δημοσίου σε ακίνητα ιδιωτικά ή των ΟΤΑ, κάτι που οδήγησε την ¨ΑΡΓΩ¨ στο να μειώσει το μίσθωμα του ΚΕΠ.           
  • Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 388 του Αστικού Κώδικα, ο μισθωτής έχει την δυνατότητα προσφυγής στην Δικαιοσύνη με αίτημα την εύλογη μείωση των μισθωμάτων λόγω της απρόβλεπτης μεταβολής των συνθηκών. 

Το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που επέβαλε τις νέες οικονομικές συνθήκες,
είναι μια μορφή εσωτερικής υποτίμησης εξαιτίας της έλλειψη εθνικού νομίσματος.    
Κάθε υποτίμηση δημιουργεί προβληματισμό στην οικονομία, σε όλους τους μετέχοντες σε αυτήν, μέχρι όλοι οι δείκτες της αγοράς να ισορροπήσουν σε χαμηλότερο επίπεδο.
Αυτό όμως  πρέπει να το αποδεχτούμε όλοι, εδώ είναι που παρουσιάζετε το πρόβλημα.
Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την θέση τους στην αγορά με πρώτο το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους ΟΤΑ, τις μεγάλες επιχειρήσεις κ.α. εμμένουν στα δεδομένα προ κρίσης με αποτέλεσμα το ΄΄πάγωμα΄΄ της αγοράς, κάτι που επηρεάζει και αυτούς.   Πιστεύοντας ότι θα μας δώσετε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις μας στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού σας Συμβουλίου επιτρέψτε μας να υπογραμμίσουμε ότι όλη μας η επιχειρηματολογία δεν παραβλέπει τα συμφέροντα της ¨ΑΡΓΩ¨, που δεν ξεχνάμε ότι είναι μια Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία για την οποία ο τόπος μας τόσα στερήθηκε αλλά και τόσο περήφανος είναι.
    

   
Με εκτίμηση
ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου