Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΜΙΜΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ"


Γήπεδο Νέας Κίου


Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τουρνουά "Μίμης Παπαιωάννου", το οποίο διοργανώνει το 'Ιδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" με συνδιοργανωτή το Δήμο Άργους-Μυκηνών και με την τεχνική υποστήριξη της ΕΠΣ Αργολίδας.
 Την Παρασκευή θα φτάσουν στην Νέα Κίο τα παιδιά από την Αθήνα. Το Σάββατο θα αρχίσει το τουρνουά με προπονήσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια πρωί και απόγευμα. Μετά το πρωινό πρόγραμμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ν. Κίου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τους γονείς.
Θα μιλήσουν στα παιδιά ο κ. Μίμης Παπαϊωάννου για το "ευ αγωνίζεσθαι", οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις πρώτες βοήθειες στους αγωνιστικούς χώρους και εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ελπίδα ζωής» για τις βλαβερές ουσίες στον αθλητισμό.
Τη Δευτέρα το τουρνουά θα κλείσει με διαγωνισμούς και βραβεύσεις.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας του τουρνουά έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η τελευταία σύσκεψη υπό τον ενωσιακό προπονητή, κ. Διονύση Διατσίγκο. 
Εκτός από τον κ.  Διονύση Διατσίγκο και τον κ. Μίμη Παπαϊωάννου θα είναι υπεύθυνοι εκπαιδευτές οι κ.κ.: Βαγγέλης Καΐκας, Γιάννης Τράκας, Δημήτρης Τότσικας, Μπάμπης Ρουσσής και Ορέστης Αποστολόπουλος.  Θα έρθουν επίσης και τρεις προπονητές από την Αθήνα, καθώς και ο κ. Στέλιος Σεραφίδης, ο οποίος θα προπονήσει τους τερματοφύλακες.
Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος από την Αργολίδα είναι 90 και έχει γίνει επιλογή μετά από επαφές που υπήρξαν με όλους όσους λειτουργούν ακαδημίες στο νομό. Άλλα 50 παιδιά θα έρθουν από την Αθήνα. Οι ομάδες που θα δημιουργηθούν θα φέρουν ονόματα από την τοπική ιστορία της Αργολίδας και της Τροιζηνίας. 
Θα υπάρχουν δυο κατηγορίες παιδιών, τα γεννημένα 1999-2000 (που θα παίξουν 8Χ8 στο μισό γήπεδο, σε δυο 20λεπτα ημίχρονα) και 1997-98 (παιχνίδια 11Χ11 σε όλο το γήπεδο, σε δυο 30λεπτα ημίχρονα).
Το τουρνουά δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, δεν θα υπάρχουν ομάδες καθορισμένες από την αρχή, αλλά τα παιδιά τυχαία θα συγκροτούν ομάδες, ώστε να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να χαρούν το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου